David Josephson – När tiden blivit vårt hem (Singel)

0

Med albumet Drömmaskinen följde David Josephson upp sin debutskiva Farväl Tristesse från 2011.

En snillrik popskiva, med både hjärna och riktigt sköna melodier, som fått fina ord skrivet om sig på nätet.
En av låtarna som stack ut mest på skivan var inledande När tiden har blivit vårt hem.

Låten presenteras här i en alternativ mix, som mastrats om på nytt. 


”När tiden har blivit vårt hem är en låt som genomgått flera transformationer sedan den först skrevs som en ballad med proggiga harmonier och poetiska reflektioner kring livets umbäranden och ofrånkomliga slut. Ursprungligen inspelad i Berlin till piano och akustisk gitarr, förvandlades den under arbetet med Drömmaskinen till en storslagen synthpoplåt som i viss mån påminner om Leonard Cohens magnifika 80-tal. Förhoppningsvis har även den ambitiösa texten åtminstone någon beröringspunkt med nämnde kanadensare.”


Följ David på
Facebook
Twitter

Comments are closed.