Jag jobbar i första hand med oberoende artister utan skivbolag i ryggen. Artister som brinner för sin musik och bekostar allt själva. Allt från inspelning och mastring till promotion.

För mig som musikälskare är det roligt att kunna hjälpa dessa artister att göra det där tråkiga som att maila hundratals mailadressen och få det där tysta nejet till svar. Då jag själv är bloggare vet jag hur många mail man som musikskribent får per dag och hur svårt det är att hinna med att skriva om och lyssna på allt, eller ens svara. Även om man verkligen vill skriva och ge artister en chans att synas har man bara ett visst antal timmar per dygn och ofta gör man detta på obetald fritid.
Det gör att jag själv inte vill framstå som tjötig eller jobbig. Jag kommer inte jaga för att få dig att skriva om en låt eller recensera ett album. Allt jag begära att ge artisten och låten en chans.

Om du gillar låten eller skivan, så gör du artisten en stor tjänst att skriva ett inlägg, lägga låten i en spellista eller hos radiostationens låtlista. Eller varför inte göra det mer personligt och be artisten svara på några korta mailfrgår?
Vad du än gör för att lyfta en artist så hjälper du personen ett steg närmare sin dröm att få göra det den älskar – skapa musik.
För min del jobbar jag stenhårt med att sprida de inlägg, spellistor och delningar som görs om artisten. Det är så vi hjälps åt att skapa ett bra musiknätverk i Sverige för både artister och musikskribenter.

Tack för att du hjälper till att lyfta oberoende artister.